11.09.1970'te İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini sırası ile Şişli Terakki Lisesi Levent İlköğretim Okulu'nda ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1994'te mezun olarak tıp doktoru unvanı aldı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İÜ İstanbul Tıp Fakültesi'nde 1999'ta tamamladı.
İÜ. İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda 2000 yılında uzman doktor olarak çalışmaya başladı. 2004-2005 arasında damar cerrahisi konusunda bilgi ve becerisini arttırmak amacı ile bir yıl boyunca Henri Mondor Hastanesi Damar ve Endokrin Cerrahisi Servisi'nde, Fransa'da çalıştı. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından düzenlenen sınavda başarılı olarak 2006'da doçent unvanı aldı. Avrupa Uzman Doktorlar Birliği Damar Cerrahisi Seksiyonu (UEMS-Vasc) tarafından düzenlenen Board Sınavı'nda başarılı oldu ve yeterlilik belgesi aldı. Bahçeşehir Üniversitesi kadrosuna 2013 yılında geçti ve aynı yıl Genel Cerrahi Profesörü oldu.
Yurtiçinde ve yurt dışında faaliyet gösteren damar cerrahisi derneklerinde görev yapmıştır. Fleboloji Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Saymanlık ve Genel Sekreterlik görevini yapmıştır. European Association of Vascular Surgeons in Training Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği, European Vascular Surgeons in Training Genel Sekreterliği, European Society for Vascular Surgery Yönetim Kurulu Üyeliği ve International Society for Vascular Surgery Doğu Avrupa Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Damar cerrahisi konusunda yurtdışında ve yurtiçinde basılmış kitap bölümleri, makaleleri ve kongre sunumları bulunmaktadır. Güncel damar cerrahisi uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile düzenlenen yurtiçi ve yurtdışı eğitim kurslarında eğitmen olarak görev almaktadır. Bunların yanı sıra halk sağlığı konusunda yayınlar yapmakta olup 2016'da basılan Doktorum Yanımda-Zamane Hastalıkları kitabının yazarıdır. Literatür Aktüel dergisinde aylık yazılarına devam etmektedir.
Görsel medyada program sunucusu, editör ve yapımcı olarak da yer almaktadır. Kanal D'de 2013-14 yıllarında yayınlanmakta olan "Doktorum" programında Ceyda Düvenci ile beraber sunuculuk yapmıştır. Kanal 24'te "Dr.Murat'la Bir Dakika" adlı kısa sağlık videoları iki sezondur yayınlanmaktadır. TV360 Kanalı'nda "Doktorum Yanımda" programını yapmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde BRT kanalında sağlık programları yapmaktadır. Halen NTV'de Adım Adım Sağlık isimli programın editörlüğünü ve sunuculuğunu yapmaktadır.
Sağlık konusunda bilgilendirme çalışmaları dijital ortamda websitesi ve Youtube kanalı üzerinden de devam etmektedir. Ana hobisi müziktir. Doktorlardan oluşan Kord Vokal adlı grup 7 yıldır devam etmektedir ve Prof. Dr. Murat Aksoy grubun solistliğini yapmaktadır.
Halen Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kalp-Damar Cerrahisi bölümünde ve Maçka Emar Polikliniği'nde çalışmaktadır.
Prof. Dr. Murat Aksoy, İlay Aksoy (49y) ile evli ve iki çocuk babasıdır. Çok iyi derecede İngilizce, iyi derecede Fransızca ve orta derecede Almanca konuşmakta ve yazmaktadır.
Prof. Dr. Burak Tander, İstanbul Erkek Lisesi mezunu olup yüksek öğrenimi boyunca İsviçre Bern Üniversitesi'nde bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olmuştur.
1994 yılına kadar Almanya, Hamburg Eppendorf Üniversitesi'nde akademik çalışmalarda bulunmuş ve uzmanlığını 1997 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi bölümünde tamamlamıştır.
Uzmanlık sürecini takiben 1997-1998 yılları arasında GATA Çocuk Cerrahisi A.D., 1998-2001 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği, 2001-2014 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev almış ve 2006-2007 yılları arasında Wayne State Üniversitesi (Detroit, ABD)'nde çalışmıştır.
2014-2017 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlenmiş, ayrıca Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği genel sekreterliği yapmıştır. Şu anda kariyerine Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde devam etmektedir.
Prof. Dr. Tander, Britanya Çocuk Endoskopik Cerrahisi Derneği, Avrupa Çocuk Cerrahisi Derneği, Dünya Laparoskopik Cerrahlar Birliği, Uluslararası Çocuk Endoskopi Grubu, Türk Çocuk Cerrahisi Derneği, Avrupa Çocuk Endoskopik Cerrahi Derneği üyeliklerine sahiptir.
Çok sayıda yayına imza atmış olan Dr. Tander, özellikle gerçekleştirdiği siyam ikizi ayırma operasyonlarıyla yurt içi ve yurt dışı medyada geniş bir şekilde ilgi görmüştür.
Atatürk Lisesinden mezun olan Aybek, başarıları sonucu 1984’ te Cerrahpaşa Tıp Fakültesine girmeye hak kazanmıştır. Öğrenciliği devam ederken 1987 yılında, Frankfurt şehrinde Prof. Dr. Hottenrott ile dünyada ilk kez aynı anda yapılan Karaciğer, Pankreas ve İnce Bağırsak nakli ameliyatlarında bulunma şansını elde etmiştir.
1990 yılında, Frankfurt’ta Genel Cerrahi, Dahiliye ve Psikiyatri olmak üzere toplam altı aylık staj yapar. Yine aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olur ve aynı yılın Ekim ayında Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Genel Cerrahi Bölümünde Asistan Doktor olarak göreve başlar.
Hocası Genel Cerrah Prof. Dr. Christoph Hottenrott iken, 6 ay sonra Kalp Cerrahisi kendisinin ilgi alanı olduğunu fark edip, Kalp ve Damar Cerrahisine, Prof. Dr. Peter Satter’in yanına geçer.
1994 yılında, Almanya’da Doktora „PhD“ unvanını kazanmıştır.
1995 yılında, Doç. Dr. H. Oster’in kliniğinde, ilk kalp ameliyatını gerçekleştirir.
1997 yılında, sayısız kalp ameliyatlarından sonra kariyer amaçlı Üniversiteye geri döner. Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisinde göreve başlar. Burada ilk MIDCAB (Minimal İnvaziv Koroner Bypass Ameliyatını) gerçekleştirir.
1998 yılında, Robot ile (Da Vinci System) ilk Kalp ameliyatlardan biri olan tekli bypass (LİMA-LAD) operasyonunu gerçekleştiren ekipte yer alır. Aynı yıl Başasistan olarak görevine devam eder. Toplam 168 vakada, göğüs kafesini hiç açmadan bypass ameliyatlarını gerçekleştirir.
1999 yılında, Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) Kalp Cerrahisi alanında ameliyatlara başlar. Çok sayıda Minimal İnvaziv ve Robotik Cerrahi Kalp Ameliyatlarını gerçekleştirir.
2000 yılında, hasta kanı soğutulmadan, Arkus Aorta’ya müdahale konusunda bilimsel çalışmalara başlar ve üniversitede bu alandaki çalışmalara öncülük eder.
2001 yılı mart ayında, Avrupa’da ilk kez uyanık bir hastada genel anestezi kullanılmadan kalp bypass operasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu başarısı ona “Altın Neşter” unvanını kazandırmıştır.
2002 yılında, Brezilya’da , Marilia Üniversitesi ve Frankfurt Üniversitelerinin iş birliği ile gerçekleştirilen projede yönetici Hekim olarak çalışmıştır.
2005 yılında, Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Doçentlik unvanını almıştır.
2006 yılında, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünün kurulmasına katkılarından dolayı, Brezilya Hükümeti Marilia Üniversitesi tarafından Şeref Profesörlüğü unvanı verilmiştir.
2007 yılında, 18 yıllık Almanya döneminden sonra, vatanına dönüş yapmıştır.
Bugün TOBB ETÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde, Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Op. Dr. Seçil Günay Avcı,
1974’te Muğla’da doğmuştur. Lisans eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamlayan Avcı, ihtisas eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde kadın hastalıkları ve doğum üzerine tamamlamıştır.
Asistanlık süreci sonrası sezaryen ve doğal doğumun kadın vücudundaki etkileri üzerine tezini tamamlamıştır. Asistanlık sonrasında pek çok hastanede staf hekim olarak çalışmıştır.
Daha sonra 2016’da Haliç Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Avcı; şu an güncel olarak gebe takibi, jinekolojik operasyonlar, vajinismus, idrar kaçırma, vajinal lazer, menopoz gibi pek çok alanda çalışmalarını devam ettirmektedir. Aktif olarak geçtiğimiz günlerde Muğla’da açılışını yaptığı yeni kliniğinde çalışmaktadır.
Türkiye Jinekoloji ve Obstetriks Derneği, Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği, Jinekolojik Endoskopi Derneği, Türk Tabipler Birliği, Ürojinekoloji Derneği üyesidir.
Dr. Gülcan Özer,
1967 senesinde dünyaya geldi.
1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1998 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Psikiyatri uzmanlığı alanında eğitim aldı.
Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda görev yaptı ve çeşitli klinik çalışmalara ve eğitimlere katıldı.
‘İnsan Halleri’ ve ‘Herkes Kendi Hayatının Kahramanı’ isimli kitapların yazarıdır.
Özellikle çift ve aile terapisi üzerine uzmanlaşmış psikaytrist Dr. Gülcan Özer, günümüzde Terapi İstanbul isimli bir klinikte danışanlarına hizmet vermektedir.
Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı.
1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.
Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu, ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.
2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu.
İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği, ve Bilim Kahramanları derneklerinde yönetim kurulu üyeliği yapan Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır
1955’de dünyaya gelen Erbuğ Keskin Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur.
Ardından eğitim hayatına 1975 ve 1981 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak devam etmiştir.
1983-1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Cerrahisi uzmanlığını tamamlamış ve 1991’de doçentlik unvanını almıştır.
1993 ve 1994 yıllarında Fransa’da pediatrik üroloji alanında çalışmalar yapan Keskin 1998-2000 yılları arsında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığında görevini sürdürmüştür.
2000-2003 yıllarında Çukurova Üniversitesinde dekanlık görevini tamamlayan ve pek çok idari görevleri ile de 2010 yılına kadar Çukurova Üniversitesinde hizmet vermiştir.
Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam etmiştir. 2017’den bu yana Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir.